Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Ivo Trouw. Door ernstige sporttrauma’s in mijn jeugd, die vaak verkeerd zijn gediagnostiseerd en behandeld, is mijn interesse voor geneeskunde ontstaan. Als anderen mij niet optimaal konden behandelen, wilde ik het heft zelf in handen nemen. Via een studie fysiotherapie werd een aanzet gegeven tot het helpen van anderen met lichamelijke klachten.

Waarom osteopaat?

Manuele therapie en sportfysiotherapie en sportrevalidatie volgden. Ik deed veel ervaring op in binnen- en buitenland en werkte met vele topsporters. Een meer integrale benadering van het mensbeeld kwam tot stand via studies in acupunctuur, orthomoleculaire geneeskunde, voet-reflexologie, NLP en Transactionele Analyse.

Pas met de opleiding tot osteopaat bij de International Academy of Osteopathy in Gent, wist ik dat osteopathie een vak is, dat mij op het lijf geschreven is: het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam!

Kinderspecialisatie

Kinderen hebben altijd mijn bijzondere aandacht gehad en nog voor ik de opleiding osteopathie had afgerond startte ik met mijn kinderspecialisatie. In 2004 begon ik met mijn eigen praktijk als osteopaat en inmiddels ben ik zelf ook de gelukkige vader van 2 kinderen.

Multi-disciplinaire samenwerking

Ik wilde mij altijd breed oriënteren en heb 2 fantastische locaties gevonden in multi-disciplinaire behandelcentra, waar ik mijn vak met veel plezier uitoefen. Ook werk ik nauw samen met hulpverleners buiten deze locaties. Deze zijn te vinden onder Interessante links.

Binnen mijn praktijk behandel ik ongeveer 50% volwassenen en 50% kinderen en baby’s. De samenwerking met andere disciplines is voor mij een echte meerwaarde om mijn patiënten optimaal van dienst te kunnen zijn. De patiënt en diens welzijn staan steeds centraal.

Begeleiding van sporters

Met de inzichten, die ik als skileraar en sportinstructeur heb verkregen, begeleid ik veel sporters. De osteopatische behandelingen zorgen voor verbetering van hun trainingsprestaties en het zo lang mogelijk blessurevrij blijven.