U kunt tijdens de behandeling een warm, tintelend of prikkelend gevoel ervaren. Na de behandeling treedt vaak vermoeidheid op. Ook kan er een emotionele reactie plaatsvinden. Soms krijgt iemand na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn of juist een verergering van de klacht. Dit is een normale reactie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt juist geactiveerd.

Rust en water drinken

Het is raadzaam om na de behandeling rustig aan te doen en uw lichaam de kans te geven om te herstellen en de behandeling te verwerken. Na de behandeling treedt meestal vermoeidheid op. Er komen afvalstoffen in het bloed en deze dienen snel afgevoerd te worden.

Drink daarom voldoende water of thee, voor en na de behandeling. Ga nooit direct na behandeling op de zelfde dag intensief sporten of informeer vooraf uw osteopaat hierover.

Uw klacht is verdwenen

Als uw klachten zijn verdwenen en er staat nog een behandeling gepland, dan is het raadzaam om deze gewoon door te laten gaan. Het kan zijn dat het lichaam anders terug valt in het oude klachtenpatroon.

Het is dan ook goed om de osteopaat te laten controleren of de aandoening echt is verdwenen. Het is raadzaam om elke 4-6 maanden preventief langs te komen voor een check up.