Bekkeninstabiliteit is voor veel disciplines moeilijk te behandelen. Door de verminderde steunmogelijk van de baarmoeder in het bekken zal het lichaam reageren met het opspannen van de bekkenbodemspieren en het vastzetten van de lage rug. Deze structuren gaan dienen als nieuwe fixatiemechanismes, maar geven grote ongemakken. Verder is er vaak sprake van vitaliteitsverlies en gaat de rugpijn gepaard met vermoeidheid- en concentratieproblemen. Vaak ontstaan deze problemen tijdens of na de zwangerschap. De combinatie van de hormonale veranderingen die de banden weker maakt, de grote lichamelijke impact van de zwangerschap en de heftige uitdrijvingsfase van de geboorte zorgen voor de bekkeninstabiliteit.

De behandeling

De osteopaat tracht de steunname van de baarmoeder te normaliseren. Dit doet hij door een balans te creëren in de mobiliteit van de organen van het kleine bekken. Verder zal de osteopaat uw vitaliteit verbeteren. Hiervoor herstelt de osteopaat uw neurogene balans en zal indien nodig uw voeding- en levenswijze aanpassen.

Laat u zo snel mogelijk behandelen

Vrouwen hebben vaak al lange tijd last van bekkeninstabiliteit voordat ze naar een osteopaat gaan. Wacht echter niet te lang. Hoe acuter het probleem, hoe sneller resultaat. Soms is het nodig om na de behandelingen nog 1x per 3-4 maanden langs te komen om uw gezondheid optimaal te houden