Bij ADHD zijn er vaak een aantal hersengebieden aan de voorzijde minder actief. Het lichaam stimuleert deze gebieden dan door meer te gaan bewegen. Ook kan een veel te lage bloeddruk ervoor zorgen dat uw kind veel gaat bewegen. Met bewegen wordt de bloeddruk namelijk verhoogd en hierdoor voelt uw kind zich beter.

De behandeling

De osteopaat behandelt kinderen met ADHD volgens het embryologische principe dat uitrijping van hersenen gelijk opgaat met de uitrijping van de organen.
Als er bepaalde hersengebieden minder actief zijn, zijn dus vaak ook delen van de organen verstoord. De bezenuwing van de buik is bijvoorbeeld niet optimaal. De osteopaat behandelt uw kind op een zachte wijze met de handen, waardoor de bezenuwing en doorbloeding van buik en hersenen wordt verbeterd. Hierdoor vermindert ook de noodzaak om veel te bewegen.

Het hersenvlies zit vast aan de bovenste nekwervels en het heiligbeen. Dit vlies moet vrij kunnen bewegen zodat de hersenen goed kunnen doorgroeien. Via dezelfde botstructuren maakt de osteopaat deze vliezen vrij.