070-3648147 Locaties en routebeschrijvingIvo Trouw Praktijk voor Osteopathie

Rug en nekklachten

Osteopathie bij rug en nekklachten

Heeft u last van rug en nekklachten waar u op dagelijkse basis door wordt belemmerd? Dan kan osteopathie de oplossing bieden. Als osteopaat behandelen wij het lichaam als geheel, en zoeken wij in de diverse weefsels, structuren en organen naar een gebrek aan beweeglijkheid. Het principe van osteopathie is dat een lichaam dat nergens beperkt wordt in zijn natuurlijke beweging zichzelf kan herstellen. Symptomen kunnen worden onderdrukt, maar wanneer er een gewricht vastzit of er een verkleving bestaat tussen twee organen zullen de klachten altijd terugkomen.

Osteopathie bij rug en nekklachten richt zich op het herstellen van de beweeglijkheid in alle delen van het lichaam die daarbij betrokken zijn. De oorzaak kan liggen in de schedel, de rug of nek zelf, de schouders, maar ook in de beweeglijkheid van een bepaald orgaan. Met zachte handgrepen wordt deze beweeglijkheid hersteld, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen.

Rug en nekklachten

Rug en nekklachten op holistische wijze herstellen

Osteopathie is een volledig holistische geneeswijze, want we beschouwen het lichaam als een geheel. Alle delen van het lichaam zijn immers met elkaar verbonden, en kunnen hun effect op elkaar hebben. Wanneer het lichaam beweeglijk is verloopt de communicatie, doorbloeding en energievoorziening goed, waardoor eventuele klachten snel verdwijnen. Als dat niet het geval is, bijvoorbeeld bij langdurige rug en nekklachten, kunnen wij u helpen. In onze praktijk voor osteopathie gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klacht, en heffen wij deze met diverse handgrepen en manipulaties op. De behandeling doet nooit pijn, integendeel. De meeste mensen ervaren het als zeer ontspannend, en voelen duidelijk de effecten in specifieke delen van hun lichaam, hun houding en zelfs in hun gemoed.

Welke klachten kunnen wij nog meer behandelen?

Naast rug en nekklachten kunt u met nog veel meer klachten terecht in onze praktijk. We behandelen een zeer breed scala aan symptomen, en kunnen verlichting en/of genezing bieden bij onder andere:

(Sport)- blessures

Uitstralende pijn en/of tintelingen

Slijtage en reumatische klachten

RSI & CANS

Ontstekingen

Hoofdpijn en duizeligheid

Menstruatieklachten of zwangerschapswens

Burn-out of chronische vermoeidheid

Daarnaast bieden we ook osteopathie voor baby’s en kinderen, wat tevens hele mooie effecten geeft. We bieden hulp bij slaapproblemen, pijntjes, reflux, onverklaarbare huilbuien en nog veel meer. Dit is nog slechts een beknopt overzicht van waar wij u als osteopaat mee kunnen helpen. Neemt u gerust contact met ons op om uw klacht(en) te bespreken, dan vertellen wij u wat we voor u kunnen betekenen.

© Copyright Ivo Trouw 2014 - Site developed by DesignYourPage.nl