070-3648147 Locaties en routebeschrijvingIvo Trouw Praktijk voor Osteopathie

Osteopathie voor baby’s

Osteopathie voor baby’s en kinderen

In onze praktijk voor osteopathie behandelen we mensen van alle leeftijden, en bieden we dus ook osteopathie voor baby’s en kinderen. Onze behandelingen kunnen helpen bij een zeer breed scala aan klachten en zijn volledig holistisch. Dit wil zeggen dat we uitgaan van het lichaam als geheel, en niet enkel de klachten en symptomen op zich behandelen. Vaak ligt de oorzaak van een klacht namelijk in een ander deel van het lichaam, dus onderzoeken wij de beweeglijkheid van alle organen, weefsels en structuren. Rug en nekklachten kunnen bijvoorbeeld hun oorzaak in de schedel vinden, net zoals pijn in het onderbeen vanuit de rug kan komen.

Osteopathie speciaal voor baby’s en kinderen is een hele zachte behandelwijze met prachtige effecten. We gebruiken enkel onze handen, dus geen medicijnen of apparaten, en bijwerkingen komen eigenlijk niet voor.

Osteopathie voor baby's

Bij welke klachten werkt osteopathie voor baby’s en kinderen?

Omdat het een holistische behandeling is werkt osteopathie voor baby’s en kinderen bij heel veel verschillende klachten. Onverklaarbare huilbuien, darmkrampjes, reflux en slaapproblemen bijvoorbeeld. Maar ook keel-,  neus- en oorproblemen, motorische ontwikkelingsproblemen, astma en eczeem kunnen effectief worden behandeld. Wat deze klachten met elkaar gemeen hebben is dat hun oorzaak kan liggen in een verminderde beweeglijkheid van de schedel, het lichaampje of bepaalde weefsels of organen.

Osteopathie na de bevalling

Tijdens de bevalling staat het lichaam van zowel de moeder als het kindje onder enorme druk. Over het algemeen kan deze druk goed worden opgevangen, maar als de bevalling erg lang duurt of wanneer er complicaties zijn kan dit gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Tijdens een behandeling osteopathie voor baby’s controleert de osteopaat het hele lijfje op een gebrek aan beweeglijkheid, en herstelt alles met zachte handgrepen en manipulaties. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe baby’s op osteopathie reageren en hoe moeiteloos ze het toelaten. De behandelingen zijn dan ook zeer zacht en aangenaam, en baby’s voelen vaak goed aan dat het lichaam wordt gerespecteerd en geholpen.

Gedetailleerde kennis van kindergeneeskunde

Wij zijn in de eerste plaats osteopaat, maar hebben uiteraard ook uitgebreide kennis van kindergeneeskunde en de verschillende ontwikkelingsgebieden. Osteopathie voor baby’s en kinderen is een complementaire geneeswijze die door kinderen als zeer aangenaam wordt ervaren. We kunnen niet de plek innemen van de kinderarts of huisarts, maar wel in overleg gezamenlijk behandelen, met zeer mooie resultaten.

Bent u benieuwd wat wij voor uw kleintje kunnen betekenen? Maak dan direct online een afspraak via onze website. Liever eerst contact met ons om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 070-3648147.

© Copyright Ivo Trouw 2014 - Site developed by DesignYourPage.nl