070-3648147 Locaties en routebeschrijvingIvo Trouw Praktijk voor Osteopathie

Huilbaby

Het gedrag van huilbaby’s duidt meestal op honger, vermoeidheid, ongemakken of pijn. Een heftige bevalling, ontwikkelingsstoornis of trauma kan functionele beperkingen geven in het gehele lichaam, die kunnen resulteren in overprikkeling van het zenuwstelsel of pijn.
De definitie van huilbaby volgens de medische wetenschap is: huilen gedurende 3 weken, minimaal 3 dagen per week, minimaal 3 uur per dag. Laat uw huilbaby altijd ook zien door consultatiearts of huisarts.

Pijn als gevolg van de bevalling

De bevalling is de start van een kind. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de bevallingen met medische ingreep plaatsvindt. Zelfs een snelle bevalling kan nog problematisch voor het kind zijn.

De schedel en de nek van het kind krijgen veel te verduren tijdens de bevalling. De druk op de schedel is te vergelijken met windkracht 16. De schedel moet door een nauwe opening geduwd worden, waarbij er ook een spildraai optreedt. Indien de spildraai niet goed verloopt kunnen allerlei letsels van de schedel en de nek optreden.

De behandeling

De behandeling bestaat uit het met de handen verbeteren van de beweeglijkheid van schedel en nek, hierbij wordt ook nog naar schouders en heupen gekeken. Indien er een schouder is blijven steken kan deze beperking ook gevolgen hebben naar de schedel toe. 

Behandel frequentie

Er wordt eens in de 2 à 3 weken gedurende een langere tijd behandeld. Meestal volstaat 5 behandelingen.
De osteopaat maakt de schedel vrij zodat deze middels groei zichzelf kan corrigeren. De groei (het herstellend vermogen) van het kind gaat langzaam en daarom zijn resultaten pas na langere tijd te zien. Een snellere behandeling zou dit teveel beweging voor de hersenen betekenen en baby’s kunnen dat nog niet aan.

© Copyright Ivo Trouw 2014 - Site developed by DesignYourPage.nl